Stačí do nich nasypat zrna a zmáčknout tlačítko a hned máte hotovo. Potom záleží jen na vás, jestli použijete směs na zalití horkou vodou, nebo ji svěříte do rukou nějakému kávovaru, který nemá vlastní mlýnek na zrna. Tak jako tak se vám dostanete skvělého výsledku.
Pro nejlepší kávové aroma a chuť
Elektrické mlýnky na kávu jsou praktické, výkonné a rychlé. O rozemletí kávových zrn se mohou starat čepele nože nebo také menší ocelové kameny, které z každého zrna vypustí všechny jeho schopnosti. Snadněji se tak uvolní plné aroma a chuť kávy se rozvine. U mlýnku si samozřejmě můžete vybrat, na jak jemno chcete zrna namlet, přičemž jemnější směs je vhodná pro přípravu cappuccina nebo třeba espressa, zatímco hrubší je vhodnější jen na zalití horkou vodou.
Hodně to také závisí na tom, jak dlouho necháte kávu mlet. Elektrické mlýnky na kávu se jednoduše používají a obstarávají, mají také velmi dlouhou životnost. Ačkoliv byste si měli připravovat mletou kávu vždy těsně před přípravou nápoje, většina mlýnků má větší zásobník, do kterého se vejde kolem 120 gramů. To vystačí až na dvanáct silných káv, ale nezapomínejte, že polovina aroma kávy zmizí po patnácti minutách od rozemletí zrn. Rozhodně si tedy nemelte kávu moc dopředu, pokud si chcete vychutnat opravdu kvalitní šálek kávy.